Kontakty

Ergonomie

Poradíme vám jak správně využít váš prostor

Poradíme vám jak správně využít váš prostor určený k instalaci kuchyšké linky tak ,aby vám plně sloužil a ušetřil spoustu času a při vaření a běžné práci v kuchyni.

Všechno začíná u dispozice

Tak trochu jako vyjmenovaná slova v češtině by pro kuchyň měla platit i některá pravidlao dispozičním uspořádání, která s ergonomií úzce souvisejí.

Začínáme tedy odkladní plochou (ideální je na úplném "začátku" chladnička s mrazničkou), následuje mycí centrum, pak přípravná plocha a varná deska zakončená minimálně 30cm širokou odkladní plochou (toto podcenění, kdy se sporák staví přímo do rohu, bývá zdrojem častých úrazů při manipulaci s horkými hrnci, které najednou není kam odložit!). Celkový součet těchto pracovních zón však často bývá delší než 3 m - a to už pak není pohodlné vaření, ale pochodové cvičení.

Proto doporučujeme, aby kuchyňská linka byla sestavena do tvaru písmene L nebo U. Pak se nachodíte podstatně méně. K tomuto uspořádání však potřebujete místnost širokou alespoň 230cm.

Souběžné uspořádání pak vyžaduje kuchyň, či kuchyňský kout široký minimálně 220cm, aby se zde mohly bez problému vyhnout dvě osoby.

 

Využijte plánovače od firmy BLUM ...

http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/cs/03/index.html

http://www.blum.com/cz/cs/04/40/10/ageexplorer.php

http://www.blum.com/cz/cs/01/10/index.php

http://www.blum.com/cz/cs/03/index.php

 
Fotogalerie

 

 

Video



 

 


<< zpět

 
Kuchyně Třebíč | Vestavné skříně Třebíč | Kuchyňské studio Třebíč | Levné Jímky, plastové Septiky, Bazény, Žumpy